ABC vietējiem ražotājiem.

Veiksmīgi norisinājies Starpvalstu sadarbības projekts „ABC vietējiem ražotājiem”, kura īstenotājs ir biedrība „Vidzemes lauku partnerība Brasla” sadarbībā ar Cēsu rajona partnerību, Madonas novada fondu, partnerību „Zied zeme”, „Sateka” no Latvijas un Kedaiņas rajona vietējo rīcības grupu, un VVG "Pajūrio kraštas" no Lietuvas, MAS POHODA Venkova un MAS Železnohorský region, o.s no Čehijas.  

Projekta mērķis: veicināt vietējo iedzīvotāju izaugsmi un aktivitāti, kā arī radīt pievienoto vērtību Vidzemē ražotiem produktiem apgūstot citu valstu pieredzi, ieviešot starptautiskas zināšanas uzņēmējdarbībā.

Sadarbības projekta ietvaros notikuši pieci pieredzes apmaiņas, mācību pasākumi:

* 22.-25.05.2014. Starptautiska izstāde un seminārs Čehijā Dobruškā piedalījās pieci dažādi amatnieki no katras VRG;

* 30.-31.05.2014 Starptautiska izstāde Lietuvā Gargždai „Latviešu dienas Lietuvā”piedalījās desmit pārstāvji no katras VRG;

* 15.-16.06.2014. Vietējo produktu paraugu atlase un demonstrēšana Latvijā Straupē „Lietuviešu dienas Latvijā” organizē VRG «Brasla»;

* 12.-13.07.2014. Starptautiska izstāde Lietuvā Kedaiņā „Gurķu festivāls”- piedalās desmit pārstāvji no katras VRG;

* 06.-07.09.2014. Starptautiska izstāde un seminārs Latvijā Stāmerienā, organizē VRG «Sateka»;

Sadarbības projekta rezultātā izveidota filma par Vidzemē ražotiem vietējiem produktiem. Izveidota produktu sertificēšanas sistēma un zīmola „Vidzemes grozs” lietošanas sistēma.

Skat.Prezentac_ABC_2014.pptx