Tiek īstenoti Mazo projektu konkursā "BRASLA-2015" atbalstītie projekti.
"Lauku kulinārā mantojuma saglabāšana un apguve mūžizglītības ietvaros" īstenotājs biedrība "Pūra lādes" no Limbažu pagasta.
Projekta mērķis ir apzināt senās toršu cepšanas receptes un apgūt lauku tortes cepšanas prasmes, apmācības vadīja un ar savām amata prasmēm dalījās tortu cepēja otrajā paaudzē.
Projekta ietvaros iegādājāmies nepieciešamās elektropreces un traukus toršu cepšanai. Tā kā mūsu mērķis ir apzināt senās toršu cepšanas receptes un apgūt lauku tortes cepšanas prasmes, tad uzrunājām tortu cepēju otrajā paaudzē Gunu Lapšuku no Ozolaines. Viņa mums sniedza meistarklasi tortes cepšanā sabiedriskā centra "Lādes Vītoli'' virtuvē. Pēc šīs cepšanas mācību nodarbības jau ir izceptas 2 individuālās tortes un padomā jau vairāki datumi, kad dalībnieces atkal ceps savas tortes. Kopīgi vēlamies iemācīties cept Medus kūku, kuras receptē dalīsies Valija Sondore, meklēsim vēl senas lauku tortes cepšanas receptes. (Sandra Avotiņa)