Uzsāk īstenot starpteritoriālu sadarbības projektu


Vidzemes lauku partnerība "Brasla" sadarbībā ar biedrībām  “No Salacas līdz Rūjai”, “Jūrkante” un Lauku partnerības “ZIEMEĻGAUJA” uzsāk īstenot starpteritoriālo sadarbības projektu “Ziemeļzemes kods – vietējo pārtikas produktu un tūrisma sadarbības ar pievienoto vērtību stiprināšana Ziemeļvidzemē” (projekta Nr. Nr. 25-00-C0LA2002-000008). Projekts tiek īstenots Ziemeļvidzemes teritorijā, biedrību teritorijās.

Projekta mērķi:

  1. izcelt Ziemeļvidzemes reģiona vērtības, vietējo produktu un pakalpojumu kvalitāti, kā arī veidot pievilcīgu un atpazīstamu tūrisma maršrutu (gastrotūrisma tīklu) - apvienojot vietējos ražotājus, ēdinātājus un saimniecības kopīgā stāstā;
  2. veicināt Ziemeļvidzemes vietējo pārtikas ražotāju, pārstrādātāju un tūrisma saimniecību sadarbību, radot atpazīstamu un ilgtspējīgu “Ziemeļzemes kods” piedāvājumu, kas balstīts uz īso piegāžu ķēdēm un reģiona kulināro identitāti.

Plānotās aktivitātes

Projekta laikā tiks izstrādāts jauns tūrisma zīmols un tematisks gastrotūrisma maršruts (tīkls), kurš sasaistīs vietējos pārtikas ražotājus un pārstrādātājus, lauku tūrisma saimniecības, kas izmanto vietējo pārtiku savā piedāvājumā, ēdinātājus un mazumtirgotājus, kas vēlas iekļaut vietējos produktus savā sortimentā. Tiks izveidoti sadarbības modeļi, kas ļauj: stiprināt īsās piegāžu ķēdes starp ražotājiem un tūrisma/ēdināšanas nozarēm, izstrādāt produktu virzīšanas stratēģiju tirgū, piedāvāt kopīgus mārketinga risinājumus (video stāsti, degustāciju maršruti u.tml.), veicināt vietējās pārtikas pieejamību tūristiem un patērētājiem pilsētās (arī sezonas tirgos, pasākumos, kafejnīcās). Projekta galvenās aktivitātes: teritorijas pārtikas resursu un tūrisma pakalpojumu kartēšana, tūrisma maršruta izstrāde (gastrotūrisma tīkls); zīmola un vizuālās identitātes izstrāde; preču zīmes, zīmola logotipa reģistrācija; reklāmas kampaņas izstrāde; tūrisma produkta popularizēšanas braucieni un apmācības.

Lai veicinātu projekta atpazīstamību, plānota īpaša aktivitāte – tematiski “garšu braucieni” ar automašīnu ekipāžām, kas notiks pēc iepriekšējas pieteikšanās. Šie izbraucieni tiks organizēti vienu vai divas reizes gadā, katru reizi piedāvājot citu maršrutu ar 7–10 vietējiem ražotājiem, saimniecībām vai ēdinātājiem, kuri konkrētajā dienā būs gatavi uzņemt apmeklētājus. Ilgtermiņā iecere ir šo formātu attīstīt kā tradīciju – sezonālu vai datumiem piesaistītu notikumu, kas kļūst par stabilu reģiona piedāvājumu.