"Aicinām uz sarunu, lai apzinātu iedzīvotāju vajadzības par vietējās teritorijas attīstību" Ik viena ideja ir svarīga!

Vidzemes lauku partnerība "Brasla" turpina darbu pie jaunā plānošanas perioda, sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas izstrādes LEADER programmas finansējuma apguvei.

LEADER ir mērķtiecīgas un savstarpēji koordinētas aktivitātes lauku attīstības veicināšanai. Viens no LEADER pieejas pamatprincipiem ir pieeja no „apakšas uz augšu”, kad iniciatīva nāk no vietējiem iedzīvotājiem, iesaistoties savas teritorijas problēmu identificēšanā un risināšanā.

Plānots, ka LEADER programmas ieviešana sāksies 2016.gada sākumā, vismaz 50% kopējā finansējuma tiks novirzīts uzņēmējdarbības atbalstam (īpaši, lauku ekonomikas dažādošanā uzņēmumiem, kuru apgrozījums ir ne vairāk kā 70 000 EUR/gadā, lauku tūrismā un mājražošanā), bet tāpat atbalsts tiks paredzēts vides sakārtošanai un sabiedrisko aktivitāšu nodrošināšanai.

Svarīgākais stratēģijas izstrādes procesā ir uzklausīt vietējo iedzīvotāju vēlmes un idejas projektu realizēšanai sava pagasta attīstībai, jo balstoties uz sarunām ar pagastu un pilsētu iedzīvotājiem, tiks izstrādāts rīcības plāns LEADER projektu apguvei līdz 2020. gadam.

Ikviena ideja ir svarīga!

Aicinām aktīvi iesaistīties un piedalīties sanāksmēs:

- Limbažu pagastā 20.aprīlis plkst.16:00, sabiedriskā centra „Lādes Vītoli” telpās, Lāde, Limbažu pagasts;

- Katvaros  21.aprīlis plkst. 16:00, Pociema kultūras namā, Liepu iela-5, Katvaru pagasts;

- Lēdurgā  22.aprīlis plkst. 16:00, Lēdurgas kultūras namā, Emiļa Malngaiļa iela-2, Lēdurgas pagasts

-

Nākošās tikšanās ar iedzīvotājiem plānotas  sadarbībā ar „Īģes” partnerību Alojas novadā, informācija sekos.

Limbažu pagasts un Katvari

 

 

Lēdurgas pagasts