Aizritējusi biedrības kopsapulce

24. martā, Puikules muižā, pulcējot biedrības biedrus un citus interesentus, norisinājās Vidzemes lauku partnerības "Brasla" kopsapulce.

Pasākuma laikā klātesošie tika informēti par biedrības darbību 2022. gadā, iepazīstināti ar jaunā 2023. -2027. gada plānošanas perioda aktivitātēm un, balsojot 41 balsstiesīgam biedram, tika apstiprināts biedrības Gada pārskats.

Atskats par Vidzemes lauku partnerības "Brasla" 2022. gada aktivitātēm:

Maijā noslēgsies  projekts "Vidzemes lauku partnerības "Brasla" kapacitātes veicināšana" (projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds").

Klātesošos iepazīstinājām ar projekta ietvaros realizētajām aktivitātēm:

Par iedzīvotāju iesaistes iespējām pašvaldību darbā (līdzdalības budžets, iedzīvotāju padomes) informēja Evija Nagle Valmieras novada pašvaldības izpilddirektora vietniece – Valmieras novada Attīstības pārvaldes vadītāja un Jānis Olmanis Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos.

Biedrības izpilddirektore Līga Kārliņa pasniedza Viedā ciema zīmi Lēdurgas viedā ciema kopienas pārstāvei Līvijai Gridjuško. Atpazīstamības zīmes “Viedais ciems” iniciatīva tiek organizēta ar mērķi atzīt un atbalstīt Latvijas kopienu labās prakses, daudzinot iedzīvotāju centienus un jau ieviestos risinājumus, kas īstenoti, lai veidotu aktīvāku, iesaistošāku kopienas dzīvi un inovatīvus risinājumus esošo izaicinājumu risināšanai. Vairāk par aktivitāti ŠEIT.

Pasākuma noslēgumā ikvienam interesentam, gida pavadībā, bija iespēja izzināt Puikules muižas noslēpumus.

Paldies puikuliešiem par sirsnīgo uzņemšanu!