Horvātijas VRG delegātu viesošanās partnerības teritorijā

Biedrība Vidzemes lauku partnerība "Brasla" uzņem Horvātijas vietējo rīcības grupu un reģionālās attīstības aģentūras VIDRA pārstāvju delegāciju.

Pagājušās nedēļas nogalē partnerībā "Brasla" viesojās horvātu delegācija, kas bija ieradusies Latvijā, lai iepazītos ar vietējo rīcības grupu darbību, īstenotajiem LEADER programmas projektiem un smelties pozitīvo pieredzi, lai pielietotu to savu vietējo rīcības grupu darbības uzlabošanai.

Delegācija viesojās partnerības birojā Straupē, tikās ar tās izpilddirektori L.Kārkliņu, kas iepazaīstināja viesus ar līzdšinējo desmit gadu darba pieredzi LEADER programmas īstenošanā un biedrības darbības vadīšanā. Diskusiju gaitā apspriestas tika sarunu tēmas par vietējo rīcības grupu organizatorisko struktūru, dažādiem darbības teritorijas lielumiem Latvijā un Horvātijā, gan par iedzīvotāju skaitu tajās. Viesu uzmanību piesaistīja biedrības telpās izvietotā izstāde "Ar bišu villainītēm", kuras īpašais eksponāts ir bišu sedziņas. Degustācijai pieejams vietējā bitenieka O.Abzalona dažādu ziedu medus sortiments  un bišu produkcijas vaska sveces.

Kocēnu novadā viesi tikās ar novada vadību, priekšsēdētāja vietniece E.Nagle prezentēja par novada pašvaldības un nevalstisko organizāciju īstenotajiem LEADER projektiem. Viesi tika iepazīstināti ar Kokmuižas kompleksu, tajā skaitā sporta namu, kur biedrība "Sporta klubs "Efekts"" realizējusi 2 projektus trenažieru zāles aprīkojuma uzlabošanai. Delegācija apmeklēja arī zirgaudzētavu "Kocēni", kur biedrība "Kokmuiža" realizējusi 3 LEADER projektus - labiekārtots brīvdabas atpūtas stūrītis, iegādāts pajūgs, kamanas, piekabe, jāšanas sporta sacensību inventārs, kas turpmāk atvieglos sacensību norisi un organizēšanu.

Limbažos viesi apskatīja labiekārtoto skeitparku un tikās ar biedrības "Limbažu Filcs" pārstāvjiem. Biedrības vadītāja L.Jonele pastāstīja par "Filcīša" attīstības vēsturi senāk un tagad, par to, kā ir veicies īstenojot LEADER projektus,  pakāpeniski nodrošinot ar dažādām aktivitātēm Limbažu iedzīvotājus. Vizītes laikā tika demonstrēta vēsturiskā filma par Limbažu filca rūpnīcas nozīmīgo darbību pilsētā. Kā pārsteigums viesiem, tika pasniegta radoša filcēšanas meisterklase, kurā varēja izmēģināt savas prasmes un roku veiklību filca suvenīru pagatavošanā, kas katram dalībniekam palika par piemiņu no vizītes Latvijā.