Iespēja sekot līdzi konferences "Uzticēšanās sabiedrībā un uzticēšanās valsts varas institūcijām Latvijā" norisei

2023.gada 27.oktobrī Saeimā notiks konference "Uzticēšanās sabiedrībā un uzticēšanās valsts varas institūcijām Latvijā", kuru rīko Valsts kanceleja un Saeima.

Norises laiks: 2023. gada 27. oktobris, plkst. 9.00–14.00.

Norises vieta: Tiešraide www.saeima.lv un Ministru kabineta sociālo tīklu kontos konferences norises dienā aptuveni no plkst. 9.25.

27. oktobra PROGRAMMA.

Ikviens interesents varēs sekot līdzi konferences norisei.  Konferences laikā tiks nodrošināta iespēja paust viedokli par dzirdēto, izmantojot Slido platformu. Konferences klātienē piedalīsies arī dialoga apļu dalībnieki no dažādām Latvijas vietām.

Dialoga apļi par uzticēšanos ar aktīvu Latvijas iedzīvotāju līdzdalību ir noslēgušies oktobra sākumā. Kopā notika 25 dialoga apļi 18 dažādās Latvijas vietās (sākotnēji bija plānota14 dialoga apļu norise).

2020. gadā Saeimā apstiprinātajā Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2021.–2027. gadam sociālā uzticēšanās ir noteikta par vienu no četriem Latvijas stratēģiskajiem mērķiem. Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) veiktā uzticēšanās pētījuma dati liecina, ka OECD dalībvalstīs valdībai uzticas vidēji 41,4 %, bet neuzticas – 41,1 % iedzīvotāju. Savukārt Latvijā valdībai uzticas tikai 24,5 % iedzīvotāju. 2023. gada 24. augustā Valsts kanceleja sadarbībā ar biedrību "Latvijas Lauku forums" uzsāka sarunu ciklu, kurā ar iedzīvotājiem tiek diskutēts par uzticēšanos, izmantojot Somijā plaši praktizēto "dialoga apļu" metodi. Konferencē aicināti piedalīties Saeimas deputāti, nodrošinot frakciju pārstāvību, politiskās amatpersonas, pārstāvot izpildvaru, kā arī "dialoga apļu" organizatori un dalībnieki, pētnieki un nevalstiskā sektora pārstāvji. Somijas pārstāve informēs par "dialoga apļu" rezultātiem Somijā.

Vairāk informācijas: https://www.mk.gov.lv/lv/dialoga-apli