Labiekārtota Augstrozes Lielezera dabas taka

Starpvalstu sadarbības projekta "Maršruti pāri robežām Latvijā un Somijā", ko realizē VRG Brasla sadarbībā ar Leader SILMU, ietvaros kopš projekta apstiprināšanas ir notikušas vairākas aktivitātes, lai rastu risinājumus partnerības teritorijā esošo dabas taku labiekārtošanai, uzturēšanai, saudzēšanai.
Notikušās aktivitātes ir vainagojušās ar panākumiem - sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību, aģentūrām "ALDA" un "LAUTA" gar Augstrozes Lielezeru, Umurgas pagastā izveidota gandrīz 1 km gara pastaigu taka, kur ierīkotas arī nelielas atpūtas vietas ar soliņiem, lai baudītu Augstrozes Lielezera neskarto dabu.
Domājot par Augstrozes Lielezera apmeklētāju ērtībām uzstādīta arī videi draudzīga, kompostējoša labierīcība no somu ražotāja Biolan Oy. Paldies Daworkss par kvalitatīvi veikto darbu!
Dabas tūrisma popularitāte Latvijā aizvien pieaug, kas nozīmē, ka pieaug arī cilvēku radītā ietekme dažādos dabas objektos. Dabā ejot, līdzi paņemto iepakojumu un citus atkritumus aicinām iznest ārā no dabas teritorijām.
Vairāk bildes pieejamas ŠEIT.