Lēdurgas viedā ciema video stāsts

Līvija Gridjuško Lēdurgas viedajā ciemā: "Mums ir svarīgi, lai šeit atgrieztos jaunie."

Latvijas iedvesmas stāstu vietnē TUESI.LV publicēts video par Lēdurgas viedā ciema kopienu Siguldas novadā: https://tuesi.lv/lai-atgrieztos-jaunie/.

"Mums ir svarīgi, lai mūsu dzīves vieta ir sakārtota, būtu pieejami dažādi pakalpojumi un izklaides iespējas, lai šeit atgrieztos jaunie," saka Līvija Gridjuško, Lēdurgas viedā ciema kopienas pārstāve.

"Mūsu galvenie principi ir kopienas sadarbība, kopāsanākšana un paaudžu sadarbība. Kopienas darbā piedalās gan biedrības, gan uzņēmēji, gan pašvaldības iestādes," stāsta Līvija.

"Svarīgi ir iesaistīt vairāk cilvēku, kuri "iesēdējušies" mājās, uzrunāt un iesaistīt arī sabiedrības neaktīvāko daļu, tos, kuri uzskata: "Ai, nu jūs jau tur visi darbojaties, mēs jau tur neiesim"," uzsver Līvija.

Viedie ciemi ir aktīvas iedzīvotāju kopienas lauku apvidos, kas izmanto inovatīvus un radošus risinājumus, lai uzlabotu kopienas dzīves apstākļus un nodrošinātu ilgtspēju.

Kopš 2021.gada atpazīstamības zīmi "Viedais ciems" visā Latvijā ir saņēmušas 18 kopienas, savukārt atpazīstamības zīmi "Ceļā uz viedo ciemu" - 22 kopienas. 

Biedrība "NEXT" ir sagatavojusi TUESI.LV video stāstus par divdesmit Latvijas "Viedajiem ciemiem" un to kopienu līderiem, ļaujot ielūkoties "Viedo ciemu" ikdienā un kopienu līdzdalības aktivitātēs.

Projektu "TUESI.LV :: Viedo Ciemu stāsti" īsteno biedrība "NEXT" ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība "NEXT".

Papildus informācija:

Vilis Brūveris

Projekta "TUESI.LV" vadītājs

info@tuesi.lv

26132223

Projekts "TUESI.LV :: Viedo Ciemu stāsti" tiek īstenots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par projekta saturu atbild biedrība "NEXT".