LINC konference Rumānijā

Vidzemes lauku partnerības “Brasla” pārstāves no 4. līdz 6. jūnijam piedalījās LINC (LEADER iedvesmotā tīkla kopiena) konferencē Rumānijā.

Tas bija pieredzes un emociju bagāts trīs dienu pasākums, baudot Rumānijas viesmīlību. 4. jūnijā notika atklāšanas ceremonija – konferences dalībnieku gājiens, kur arī latviešu delegācija no Latvijas vietējām rīcības grupām pārstāvēja savu valsti. Svētku atklāšanas gājiens notika Rumānijas pilsētā Klužā, kas tiek dēvēta arī par Transilvānijas galvaspilsētu un ir ceturtā lielākā Rumānijas pilsēta. Atklāšanas pasākuma vakarā baudījām Rumānijas kultūras programmu.

Otrās dienas rīta pusē norisinājās semināri un darbnīcas, kuru mērķis ir informēt konferences dalībniekus par gaidāmajām Eiropas lauku tīkla attīstības aktivitātēm, uzzināt par vietējo rīcības grupu atbalsta vajadzībām starpvalstu sadarbībai un palīdzēt saskaņot nākotnes sadarbības projektus. Ainaviski skaistajā Belisas ciematiņā notika starptautisku komandu sporta spēles, kur galvenā uzmanība vērsta uz komandas saliedētību, lai sasniegtu rezultātu.

LINC konferences norisē jau izveidojušās noturīgas tradīcijas, kas apvieno dažādu kopienu pieredzes apmaiņu visā Eiropas Savienībā ar sporta pasākumiem un katras valsts vietējā ēdiena prezentēšanu. Arī mēs piedalījāmies Eiropas bufetē, kas ir tradicionāla LINC konferences sastāvdaļa - katra valsts prezentē savus īpašos tradicionālos ēdienus, no sava novada, valsts.

Trešajā dienā notika mācību ekskursijas, kur katram konferences dalībniekam bija iespēja izvēlēties sev tīkamāko no 10 piedāvātajām. Konferences rīkotāji apskates objektos bija iekļāvuši arī LEADER programmā realizētos projektus.

Dienas izskaņā piedalījāmies konferences noslēguma pasākumā, klausoties rumāņu tautas mūziku, kopīgi iesaistoties dejas solī.

LINC (LEADER Inspired Network Community) ir Eiropas konference, kas apvieno pieredzes apmaiņu dažādās kopienās visā Eiropas savienībā un ārpus tās. LINC iniciatīvu vietējās rīcības grupas izveidoja nedaudz vairāk kā pirms desmit gadiem.

Vairāk par konferenci ŠEIT.

Paldies Rumānijas LINC komandai par rūpēm, pieredzi, jauko atmosfēru, jautrību, rumāņu virtuvi, laipnajiem cilvēkiem un skaisto dabu!