Pieredzes apmaiņas pasākums NR.3 Cēsu novada Skujenes pagastā

2024. gada 9. maijā norisinājās trešais pieredzes apmaiņas pasākums Cēsu novada Skujenes pagastā, kurā piedalījās vairāk kā 20 vietējie pārtikas ražotāji un pārstrādātāji, lai turpinātu iepazīt uzņēmējus - vietējos pārtikas ražotājus un pārstrādātājus.

Lai stiprinātu pārtikas ražotāju un pārstrādātāju interesi par dažādām sadarbības formām un kooperāciju, biedrības - Vidzemes lauku partnerība “Brasla”, Cēsu rajona lauku partnerība un No Salacas līdz Rūjai īsteno vairākus pieredzes apmaiņas pasākumus, tādējādi mainot priekšstatus par sadarbības iespējām, to daudzveidību un vajadzību personīgajai un biznesa izaugsmei.

Pieredzes apmaiņas pasākumu cikla ietvaros, ciemojāmies pie Skujenes pagasta bioloģiskajiem zemniekiem un uzņēmējiem, kuri augstu godā ne tikai savu produkciju, bet arī skaisto Vidzemes ainavu, papildinot biznesu ar tūrisma pakalpojumu nodrošināšanu.

Z/S Indrāni, dēvēti par Cukurpilsētiņu, savā saimniecībā saražo ap 700 dažādu produktu veidu, daudz izmantojot dabas veltes un savas zināšanas nišas produktu radīšanai. Saimniecībā tiek uzņemti tūristi, organizētas Māju kafejnīcu dienas un sadarbībā ar vietējiem pārtikas ražotājiem, organizēti Skujenes pagasta svētkus.

Uzņēmums SIA "Gusts Apinis" audzē griķus un kvinoju, kurus savā saimniecībā pārstrādā miltos, no kuriem ražo augstvērtīgus makaronus. Jaunais uzņēmējdarbības virziens aizvedis līdz tūrismam, piedāvājot klientiem unikālu pieredzi dabā, baudot izcilu ēdienu no vietējiem produktiem.

Dalībnieki, kopā ar Vitu Brakovsku, meklēja savas unikālās prasmes un pieredzi, ko citi dalībnieki varētu izmantot jaunās sadarbībās.

Nākamie pieredzes apmaiņas pasākumi plānoti rudenī, tādēļ vēlam ražīgu un aktīvu vasaru!

Vairāk par projekta aktivitātēm ŠEIT.

Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekts “Ceļā uz Zaļo reģionu” Nr. 23-00-A019.332-000007.