Rīkojam plenēru pa Salacu "Dzīvā daba"

Biedrības - Vidzemes lauku partnerība “Brasla”, “Jūrkante” un “No Salacas līdz Rūjai”, starpteritoriālā sadarbības projekta “Salaca, Latvijas pērle, no Burtnieka līdz jūrai” ietvaros, sadarbībā ar Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centru, 2018. gada 6. maijā rīko plenēru pa Salacu “Dzīvā daba” maršrutā no Mazsalacas pilsētas tilta līdz atpūtas vietai “Puņmutes”.

Maršruta garums ir aptuveni 13.6 km. Brauciens notiek ar gumijas laivām. Plānotais laivošanas ilgums ar pieturvietām 6 stundas. Lai šis laivu brauciens izdotos patiesi jauks, katram dalībniekam jāpadomā par laivošanai piemērotu un laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, apaviem un ekipējumu. Laivotājiem nepieciešams fotoaparāts un GPS.

Dienas kārtība:

09:00 – 11:00  Pulcēšanās pie Mazsalacas novada Kultūras centra, Rūjienas iela 1. Lekcija - pārgājiens no Mazsalacas Svētās Annas evaņģēliski luteriskās baznīcas līdz Mazsalacas tiltam Dabas aizsardzības pārvaldes ekspertu - Intas un Andra Somu pavadībā.

Ap 11:00 Maršruta sākums no Mazsalacas pilsētas tilta (pie pilsētas pirts).

Ap 17:00 Maršruta beigas pie atpūtas vietas “Puņmutes” (adrese: „Puņmutes”, Ramatas pag., Mazsalacas nov.), kas atrodas pie Ramatas upes mutes jeb ietekas Salacā. Cienastā silta zupa.

Lietus gadījumā plenērs notiks Mazsalacas novada Kultūras centrā, Rūjienas ielā 1, un, laikam uzlabojoties, lekcija - pārgājiens uz Skaņākalna dabas parka apkārtni.

Pieteikšanās:

- Aicinām interesentus pieteikt savu dalību plenērā, aizpildot elektronisko reģistrācijas veidlapu ŠEIT vai zvanot pa tālr.26137342;

- Apstiprinājums dalībai plenērā tiks nosūtīts pēc reģistrācijas slēgšanas;

- Dalībnieku vietu skaits ir ierobežots, tādēļ reģistrācija tiks slēgta, kad dalībnieku skaits sasniegs vietu skaitu plenērā;

- Dalībnieki, paziņojot par dalību plenērā, braucienā var piedalīties arī ar savām laivām. Pieteikšanās nepieciešama, lai varam rēķināties, cik lielā pulkā būsim!

 

Uz tikšanos 6. maijā!

Intas un Andra Soma stāstījuma kopsavilkums ŠEIT