Starpteritoriālā sadarbības projekta noslēguma pasākums

Vidzemes lauku partnerība “Brasla” sadarbībā ar biedrībām – “Jūrkante”, “Abulas lauku partnerība”, “Cēsu rajona lauku partnerība” 2019. gadā uzsāka realizēt starpteritoriālu sadarbības projektu “Mājražošanas jaunrade”.

Projekta ietvaros trīs gadu laikā ir notikušas vairākas aktivitātes - izglītojoši semināri, pieredzes apmaiņas pasākumi, jauniešu nometnes, kas balstītas, lai vērstu uzmanību uz Latvijas produktu nozīmīgumu mūsu uzturā, to pārstrādes un izmantošanas inovatīvām iespējām un rastu ierosmi jaunu produktu radīšanā. Vairāk par projekta aktivitātēm ŠEIT.

2022. gada 28. februārī, Bīriņu pilī, norisinājās projekta noslēdzošais pasākums "Dizaina domāšanas darbnīca amatniekiem un mājražotājiem", pulcējot 25 interesentus. Darbnīcu vadīja Čārlzs un Elīna Bušmaņi, dizaina studijas Design Elevator dibinātāji.

Čārlzs ir industriālā dizaina pārstāvis un dizaina konsultants ar pieredzi inovāciju radīšanā, dizaina izglītībā un darbā ar start-up uzņēmumiem, kā arī Latvijas Dizaina gada balvas stratēģiskais partneris. Elīna ir dizainere ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi produktu izstrādē un attīstībā, strādājot ar uzņēmumiem un organizācijām, lai tie sasniegtu izcilību.

Apmācības iesākās ar lekciju par dizaina nozīmīgumu, savas produkcijas izcelšanu un pārdošanu. Dienas gaitā  mājražotāji, uzņēmēji un citi interesenti darba grupās analizēja sava uzņēmuma un klienta vērtības, mērķus. Nonākot pie atziņām, ka labs dizains ir būtisks labam biznesam, tas paver jaunas tirgus iespējas, sniedz stratēģiskas priekšrocības. Dizaina domāšana ir uz sadarbību orientēts eksperimentāls darbības process, kurā ļoti nozīmīga ir aktīva ideju prototipēšana un testēšana ar lietotājiem.

Dienas noslēguma daļā Čārlzs un Elīna katram dalībniekam sniedza ieteikumus jau esošā produkta dizaina uzlabošanā, lai tas veiksmīgi uzrunātu patērētāju.