Viedo ciemu stāsti un pieredze apkopoti vienotā Latvijas Viedo ciemu pieredzes katalogā

Lai dotu iespēju izprast viedo ciemu idejas būtību, iepazītu viedos ciemus Latvijā un popularizētu to darbību, Latvijas viedo ciemu pieredzes katalogā esam apkopojuši Atpazīstamības zīmes "VIEDAIS CIEMS" un "Ceļā uz VIEDAIS CIEMS" saņēmēju kopienu īsos stāstus.

Ar Latvijas Viedo ciemu pieredzes katalogu varat iepazīties šeit.

Viedo ciemu ideja un kustība Eiropā kļūst arvien populārāka. Latvijā Atpazīstamības zīmes "VIEDAIS CIEMS" piešķiršanas kampaņa tiek īstenota jau divus gadus, izsludinot pieteikšanos Atzinības zīmes saņemšanai un ar profesionālas, kompetentas žūrijas, kuras sastāvā ir dažādu nozaru un jomu profesionāļi un eksperti, palīdzību izvērtējot un meklējot kopienas ar aktīvu un proaktīvu rīcību, kopīgi izvirzītiem mērķiem un inovatīviem risinājumiem.

Divu gadu laikā Atpazīstamības zīme "VIEDAIS CIEMS" Latvijā piešķirta 18 kopienām, savukārt 26 kopienām piešķirta atzinība, esot vēl ceļā uz Vieda ciema nosaukumu.

Atpazīstamības zīmes "VIEDAIS CIEMS" kampaņa apliecina, ka Latvijā ir daudz aktīvu, darbīgu, apņēmīgu un radošu iedzīvotāju un lauku kopienu, kuras ir patiesi ieinteresētas savas vietas attīstībā un izaugsmē, tādējādi nodrošinot iespēju iedzīvotājiem proaktīvi rīkoties un līdzdarboties savas dzīvesvietas pilnveidošanā un attīstīšanā.

Taču Viedā ciema pieejas pamatā nav tikai iedzīvotāju aktīva darbošanās un sadarbošanās. Tā ir dažādu interešu grupu spēja vienoties par kopīgi izvirzītiem mērķiem un jēgpilnām, mērķtiecīgām darbībām ciema attīstības izaugsmes veicināšanā, izmantojot unikālus, inovatīvus risinājumus izaicinājumu pārvarēšanai un iesaistot plašas sabiedrības interešu grupas, ceļā uz mērķtiecīgu, apzinātu, plānotu un redzamu vietas izaugsmi!

Ar rekomendācijām pieteikumu iesniedzējiem no 2022. gada Atpazīstamības zīmes "VIEDAIS CIEMS" Žūrijas, varat iepazīties ŠEIT!

Kontaktinformācija

Inga Koleča,

Latvijas Lauku forums

+371 29220892

info@laukuforums.lv

Latvijas Lauku forums ir nacionāla mēroga organizācija, kas apvieno 88 organizācijas visos reģionos. LLF misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai Latvijas lauki kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīves vietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības. Vairāk: laukuforums.lv.

Atpazīstamības zīmes "Viedais ciems 2022" norisi organizē biedrība "Latvijas Lauku forums" ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.