Aizvadītas pirmās sadarbības projekta "Maršruti pāri robežām Latvijā un Somijā" aktivitātes

Vidzemes lauku partnerība “Brasla” sadarbībā ar Somijas vietējo rīcības grupu Kehittämisyhdistys SILMU ry jūnijā uzsāka īstenot starpvalstu sadarbības projektu “Maršruti pāri robežām Latvijā un Somijā”, kura ietvaros iesaistītas piecas – Alojas, Kocēnu, Krimuldas, Limbažu un Pārgaujas novadu pašvaldības.

No 2019. gada 21.-23. augustam Vidzemes lauku partnerības “Brasla” darbības teritorijā norisinājās pirmās kopīgās abu partneru starpvalstu sadarbības projekta aktivitātes. Pirmā diena iesākās ar partneru tikšanos Igates pilī, kur norisinājās abu pušu prezentācijas, diskusijas par projektā plānotām iecerēm un noslēdzās ar A. un M. Andrusu etnogrāfisko priekšmetu kolekcijas apmeklējumu.

Otrās dienas aktivitātes noritēja 5 darba grupās Vidzemes lauku partnerības “Brasla” un Somijas vietējās rīcības grupas Kehittämisyhdistys SILMU ry pārstāvjiem un ekspertiem pētot projektā iesaistīto pašvaldību teritorijās esošās dabas takas, tūrisma informācijas centru speciālistu vadībā, lai vēlāk sniegtu savus vērtējumus un priekšlikumus to uzlabošanai. Vakara noslēgumā viesiem bija iespēja iepazīties ar atpūtas kompleksu “Zeit”, kas pārtapis no bijušās ķiveru fabrikas, ko tautā sauc par kasku cehu, Līgatnē.

Projekta trešajā jeb noslēdzošajā dienā Somijas vietējās rīcības grupas Kehittämisyhdistys SILMU ry pārstāvji tika iepazīstināti ar Vidzemes lauku partnerības “Brasla” darbības teritoriju, apmeklējot Limbažu novada tūrisma informācijas centru, Limbažu veco ugunsdzēsēju depo, lauku sētu – mini zoo z/s “Priedītes” un Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centru – bibliotēku “SALA”.

Projekts “Maršruti pāri robežām Latvijā un Somijā” (Nr. 19-00-A019.333-000001) tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.

Vairāk bildes pieejamas ŠEIT.

Vairāk par projekta aktivitātēm ŠEIT.