Notiek angļu valodas apmācības biedrības administrācijai

No 2022.gada septembra līdz 2023.gada maijam, projekta "Vidzemes lauku partnerības "Brasla" kapacitātes veicināšana" ietvaros, biedrības administrācijai ZOOM platformā notiek angļu valodas apmācības.

Angļu valodas apmācības tiek organizētas ar mērķi biedrības administrācijai paaugstināt valodas zināšanu līmeni, lai: 1) veiksmīgi turpinātu startēt starpvalstu sadarbības projektos, kas sekmēs jaunu kontaktu veidošanu; 2) nodrošinātu sadarbības iespējas ar jau esošajiem, t.i. Somijas un Igaunijas, sadarbības partneriem ilgtermiņā, kas nepieciešamas arī vietējās teritorijas mājražotājiem, uzņēmējiem u.c., lai veicinātu savas darbības attīstību; 3) veicinātu komunikāciju viesu uzņemšanā un pieredzes apmaiņas gūšanā no ārvalstu vietējām rīcības grupām; 4) aktīvāk un pārliecinošāk iesaistītos Viedo ciemu, Eiropas LEADER tīkla ELARD aktivitātēs, kur papildus ir nepieciešamas valodas zināšanas.

Apmācību rezultātā veiksmīgāk tiks veikti biedrībā izvirzītie mērķi un uzdevumi, kas, savukārt, veicinās darbības teritorijas attīstību.

"Valodu Vēstniecības" izstrādātās valodu apgūšanas metodes biedrības administrācijai veicina vārdu krājuma paplašināšanu, esot ārpus ierakstās komforta zonas, ļāvušas pārvarēt psiholoģisko nedrošību, kā arī stiprinājušas pārliecību, ka galvenais ir runāt, nebaidoties kļūdīties, jo bailes ir lielākais šķērslis valodas apguvē.

Aktivitāte tiek realizēta projekta "Vidzemes lauku partnerības "Brasla" kapacitātes veicināšana" (Nr. AIF/2022/KAPAC2/44) ietvaros, kuru finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds".

Foto: Ekrānšāviņš no mācību nodarbības