LEADER domubiedru un darītāju forums

LEADER domubiedru un darītāju pavasara forums.
28.-29. aprīlī, Vidzemes lauku partnerības "Brasla" pārstāves piedalījās Latvijas Lauku forums organizētajā LEADER domubiedru un darītāju pavasara forumā un kopsapulcē, Preiļu novadā, Aglonas pagastā.
Foruma laikā kopā ar Lauku atbalsta dienesta, Zemkopības ministrijas un Latvijas vietējo rīcības grupu pārstāvjiem tika pārrunātas aktualitātes SVVA/LEADER pieejas īstenošanā, uzklausīti labās prakses stāsti stratēģiju izstrādē.
29. aprīļa pēcpusdienā, pēc spraiga darba devāmies iepazīt Preiļu rajona partnerības teritorijā realizētos LEADER projektus:
  • Viesu nams "Mežinieku mājas", atrodas meža ielokā, netālu no Aglonas bazilikas. Šeit var iepazīties ar senču tradīcijām, apgūt jaunas zināšanas un iemaņas dažādās jomās, tiek piedāvatas daudzveidīgas meistarklases. Projekta ietvaros iegādāta pirts.
  • Glempings Latgalē “Malvīnes” – brīnišķīga vieta, kur atpūsties no ikdienas steigas labiekārtotās, gaumīgās, kupolveida teltīs, kas iegādātas projekta ietvaros.

 

  • Gūtu saimineiču bīdreiba, realizējot projektu ir izveidojusi „Gūdu sātu”, mājā ir iekārtota virtuve, uzmūrēta ķieģeļu maizes krāsns un plīts, tāpēc saimnieces tur nereti rīko maizes cepšanas un seno ēdienu gatavošanas darbnīcas jeb meistarklases. Mājas interjers ciemiņiem atsauc atmiņā veco laiku mājas, ko rada savāktie vecie trauki, galda piederumi, podi, abras, krāsns kruķi un daudz kas cits.

 

  • Kristīne Nicmane izveidojusi keramikas darbnīcu "Jašas podi", kurā no akmens masas jaunā meistare gatavo praktiskus un mākslinieciskus darbus.

 

Foruma dalībniekus uzrunāja Aglonas bazilika priesteris Lauris Kārklis, atgādinot par patiesām vērtībām, katra nozīmi šajā pasaulē un vēlēja saglabāt mieru šajā trauksmainajā laikā un it visā ko darām!

Paldies Latvijas Lauku forumam par izglītojošo pasākumu un Preiļu rajona partnerībai par sirsnīgo uzņemšanu!

Foto: Latvijas Lauku foruma un Vidzemes lauku partnerības "Brasla" arhīvs.