Vidzemes lauku partnerība "Brasla" konkursam Dižprojekts 2020 izvirzījusi SIA "Kokļu mežs" realizēto projektu

Leposimies ar labi paveikto, svinot desmitgadi Latvijas Lauku foruma iniciētajai Latvijas partnerību balvai LEADER Dižprojekts – izvirzītiem Vietējo iniciatīvu projektiem, kuri realizēti VRG darbības teritorijā ar LEADER ELFLA vai EJZF fonda atbalstu un kuri ir teritorijas lepnums un aktīvo ļaužu darbības apliecinājums.

Latvijas Lauku foruma organizētā konkursa mērķis ir  popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas īstenotas ar LEADER pieeju un saņēmis finansējumu. Jāatceras, ka galvenā nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto, sabiedrības informēšana par līdzcilvēku paveikto, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai. Vidzemes lauku partnerība “Brasla” konkursam Dižprojekts 2020 ir izvirzījusi SIA "Kokļu mežs" realizēto projektu SIA "Kokļu mežs" darbības attīstība - tradicionālās kokles spēles apmācības pakalpojuma pilnveidošana - piedāvājuma paplašināšana un sagatavošana eksportam.

                                                                             

Īstenojot projektu ir iegādātas 80 kokles un izveidota datorprogrammu, piedāvājot apgūt kokļu spēles apmācību klātienes un neklātienes nodarbībās. Pateicoties izveidotajai datorprogrammai, kokles spēli iespējams apgūt jebkurā pasaules vietā un sev ērtākajā laikā. Kokle ir vienkāršs instruments un arī bez muzikālajām priekšzināšanām, jau pēc pirmās nodarbības iespējams nospēlēt pāris dziesmas. Ja interesentam nav savas kokles, tad instrumentu iespējams izmantot no Kokļu meža krājumiem. Līdz šim mūzikas radīšanu Kokļu mežā ir piedzīvojuši jau vairāki simti cilvēku no dažādām pasaules valstīm. SIA “Kokļu mežs” misija ir veicināt etnogrāfiskās koklēšanas tradīcijas saglabāšanu un attīstību. Par Vidzemes lauku partnerības “Brasla” izvirzīto projektu var nobalsot Latvijas Lauku foruma Facebook profilā https://ej.uz/bk7c, Twitter https://ej.uz/fhp2, Instagram https://ej.uz/s6h9. Reakciju "patīk" un dalīšanos skaits dos 1/3 no kopējā kandidāta vērtējuma. Līdz 15. februārim dalies un spied "patīk"! Ar visu Dižprojekta 2020 izvirzīto kandidātu projektu aprakstiem un foto var iepazīties Latvijas lauku foruma mājaslapā.