Pieredzes apmaiņas pasākums Nr. 6

Vidzemes lauku partnerība “Brasla” sadarbībā ar biedrībām -"Cēsu rajona lauku partnerība" un “No Salacas līdz Rūjai” sadarbības projekta "Ceļā uz Zaļo reģionu" ietvaros, aicina vietējās zemnieku kopienas piedalīties pasākumā ''Pieredzes apmaiņa NR.6".
Lai stiprinātu pārtikas ražotāju un pārstrādātāju interesi par jaunām sadarbības formām un kooperāciju, starpteritoriālā sadarbības projekta "Ceļā uz Zaļo reģionu" ietvaros, tiek organizēti pieredzes apmaiņas pasākumi vietējiem pārtikas ražotājiem un pārstrādātājiem, lai mainītu priekšstatus par sadarbības iespējām un to daudzveidību ceļā uz uzņēmuma izaugsmi, kā arī vietējās pārtikas konkurētspējas stiprināšanu Vidzemes reģionā. Uzdrīkstēšanās sadarboties ir viens no būtiskākajiem procesiem, lai radītu augstu pievienoto vērtību saviem produktiem un vairotu zināšanas par sadarbības formām, veicinot efektīvu risinājumu ieviešanu konkurētspējas uzlabošanai. 

Projekta mērķis ir stiprināt vietējo pārtikas ražotāju un pārstrādātāju darbību caur dažādām sadarbības formām un kooperāciju, lai veicinātu īso pārtikas piegāžu ķēžu attīstību, vietējo resursu izmantošanu bioekonomikas nozares stiprināšanā, sabiedrības veselības veicināšanā un vides ilgtspējas nodrošināšanā.

Norises laiks un vieta:

  • 2025. gada 28. februārī, plkst. 10:00-15:00;
  • Ieriķi, Līgatne, Cēsu novads.

Pasākuma programma:

  • Pasākuma ietvaros apmeklēsim uzņēmumu Kombucha Dzīvības dzēriens Ieriķos, kur tā saimnieks Miķelis Isajevs dalīsies pieredzē par ceļu no idejas, kas balstīta pārliecībā par produkta vērtību, līdz veiksmīga eksporta produkta radīšanai;
  • Līgatnes Jauno līderu vidusskolas direktore Saiva Vītola iepazīstinās ar savu pieredzi drosmīgu lēmumu pieņemšanā un izaicinājumiem, veidojot ekoloģisku ēdināšanu, īpaši uzsverot sadarbību ar vietējiem pārtikas ražotājiem;
  • Pasākuma noslēgumā viesosimies Līgatnes Pavāru mājā, kur būs iespēja uzzināt par viņu sadarbību ar vietējiem pārtikas ražotājiem un iepazīties ar Ērika Dreibanta un viņa komandas radītajiem produktiem, kas paredzēti gardai un pārdomātai maltīšu gatavošanai mājās.

Pasākumam aicināti pieteikties lauksaimnieki, primāro pārtikas produktu ražotāji, audzētāji un pārstrādātāji.

Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc iepriekšēja reģistrācija ir obligāta! Aicinām pieteikties savlaicīgi, jo pasākums ir daļa no Vidzemes inovāciju nedēļas programmas, un vietas var ātri aizpildīties. Pieteikšanās līdz 26. februārim ŠEIT.

Dalība pasākumā ir bezmaksas.

Vairāk par projekta "Ceļā uz Zaļo reģionu" ŠEIT.

Sīkāka informācija: Projekta koordinatore Anda Briede, Cēsu rajona lauku partnerība e-pasts: andai.briedei@gmail.com, tālr.: 26107764.

* Informējam, ka pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie foto un video materiāli tiks izmantoti publicitātes vajadzībām.

Pasākums tiek īstenots Vidzemes inovāciju nedēļā, projekta Nr. 23-00-A019.332-000007 "Ceļā uz Zaļo reģionu" ietvaros.